Kouzelné sluchátko nemáme. I tak ale uděláme více než 14 000 hovorů za měsíc

Blog

Jak je možné, že máme databázi pořád aktuální?

Jednou za čas dostaneme takovou otázku. Jak vlastně probíhá aktualizace informací v databázi ISTAV? Nehledejte za tím žádná kouzla, máme prostě dobré lidi a taky hromadu zkušeností. To je základ kvalitní stavební databáze.

Sledujeme svět stavitelství

Drtivou většinu prvotních informací získáváme do databáze jednorázovou rešerší. Kolegové intenzivně sledují, vyhodnocují a zapisují projekty ze všemožných dostupných zdrojů. Ze zdrojů, které obsahují třeba jen malou zmínku o nějaké plánované stavbě. Je to třeba Centrální registr smluv, webové stránky měst a obcí, média a úřady či dotační programy. Tyto zdroje si můžete představit jako takovou „ranní rozcvičku“, po níž následuje pořádný sprint.

Víte, že ISTAV vám může prokázat skvělou službu v marketingu?

Rozjedeme to!

Pak totiž nastoupí další tým lidí, a to z oddělení telefonické aktualizace. Z těch prvotních zdrojů je možné čerpat jen obecné, tak trochu neúrodné informace. Ale ty klíčové, jako třeba termín započetí stavby, aktuální fáze stavby, hodnota výstavby, detail obsahu výstavby a kontaktní osoby mající projekt na starosti, to z veřejných zdrojů nezjistíte. Mohou o nich informovat pouze investoři, architekti, projektanti nebo generální dodavatelé, kteří se na daném projektu podílí. My dnes a denně s těmito subjekty komunikujeme telefonicky a všechny informace s nimi dáváme dohromady. Ověřujeme správnost dostupných informací a doplňujeme ty chybějící.

Věříme, že z realizovaných hovorů nemají užitek pouze naši klienti, ale také osoby nebo firmy, se kterými komunikujeme. Investor získá šikovného řemeslníka pro svůj dům, generální dodavatel pro své stavby naváže spolupráci s novým subdodavatelem a projektanti staveb získávají nové informace z oblasti stavebních materiálů přímo od jejich výrobců.

Takto svědomitě tvoříme ISTAV už od roku 2010. Každý měsíc realizuje náš tým telefonické aktualizace přes 14 000 hovorů.

My voláme projektantům, vy zase můžete kontaktovat nás.
A podívat se, jak se s databází ISTAV pracuje reálně.

Istav Media, s.r.o.
27.11.2017

Want more information?

Enter your details and we will be happy to contact you by the next working day.

We support: