Zajímáte se jen o stavební záměry určitých objemových kategorií?

Blog

Český stavební trh je, co se týče finančních objemů staveb, velice široký. Vlastně se dá říci, že je komplexní v celém svém rozsahu. Proto se dodavatelé stavebních činností nebo stavebních materiálů často zaměřují pouze na stavební záměry spadající do některých jim z určitých důvodů vyhovujících objemových kategorií. V databázi ISTAV mohou uživatelé jednoduše sledovat jen ty kategorie, které jsou pro ně stěžejní, a zbytečně se tak nemusejí zabývat pro ně méně zajímavými či zcela nezajímavými stavebními záměry.

Reálnou představu o množstevním zastoupení jednotlivých objemových kategorií stavebních projektů v databázi ISTAV si můžeme udělat z dokumentu „Statistiky produktů za rok 2017“ známého již z některých našich předešlých článků (např. články „O jakých typech staveb nejčastěji informujeme“ nebo „Jaké typy projektů obsahuje databáze ISTAV?“). Konkrétní statistická čísla za minulý rok i za jednotlivá čtvrtletí a celoroční grafický přehled jsou uvedeny dále.

Struktura databáze ISTAV podle hodnoty projektů produkovaných v roce 2017

Z uvedeného přehledu tedy vyplývá, že produkce služby ISTAV obsahuje jak projekty v nižších objemech výstavby (např. projektů do 5 mil. Kč bylo loni 33 142), tak i projekty vyššího objemu výstavby (projektů nad 10 mil. Kč bylo v loňském roce 19 398).

Kompletní přehledy produkcí jak kompletních celoročních, tak i dílčích čtvrtletních jsou k dispozici na stránce statistik.

Naše databáze stavebních projektů ISTAV je opravdu významným zdrojem informací o stavebních záměrech. Chcete-li se o ní dozvědět více, napište nám.

Istav Media, s.r.o.
26.04.2018

Chcete více informací?

Zadejte své údaje a rádi se vám ozveme do následujícího pracovního dne.

Podporujeme: