Vyšší hodnota stavebních zakázek v prvním čtvrtletí 2018

Blog

Společnost CEEC Research zveřejnila na základě dat uvedených ve Věstníku veřejných zakázek analýzu veřejných stavebních zakázek za období prvního čtvrtletí letošního roku. Ve zkratce je možné říci, že v prvním kvartále roku 2018 investiční objemy stavebních zakázek vyhlašovaných veřejnými investory meziročně vzrostly. Přičemž ale celkové počty soutěží / zakázek naopak oproti předchozímu roku poklesly. Jaká jsou tedy konkrétní čísla?

Nové soutěže na stavební práce vyhlášené veřejnými investory v prvním čtvrtletí 2018

Počet 454 soutěží meziroční pokles o 4,8 %
Hodnota 23 559 mil. Kč meziroční nárůst o 24,8 %

Veřejné stavební zakázky nebo jejich části zadané dodavatelům v prvním čtvrtletí 2018

Počet 1 054 zakázek meziroční pokles o 11,9 %
Hodnota 43 041 mil. Kč meziroční nárůst o 73,1 %

Některá zadávací řízení stále probíhají, proto lze očekávat, že v dalších měsících dojde ještě k aktualizaci a upřesnění dat.

Podle představitelů stavebních firem je velkým problémem v oblasti veřejných stavebních zakázek chybějící dlouhodobý plán rozvoje sektoru. Bez něj není možné, aby byla příprava a vypisování zakázek objemově stabilní.

Veškeré detailní informace o všech stavebních záměrech (nejen o těch vypisovaných veřejnými investory) včetně souvisejících kontaktních údajů jsou k dispozici uživatelům naší stavební databáze ISTAV. Napište nám, rádi vás s možnostmi databáze seznámíme.

Istav Media, s.r.o.
10.05.2018

Chcete více informací?

Zadejte své údaje a rádi se vám ozveme do následujícího pracovního dne.

Podporujeme: